De coronacrisis is nag lang naet euverwonne. Ein veur òs huul belangriéke maond is momentael mit vuul onzaekerheid umgaeve. Mit stipt op ein steit neteurlik de gezondheid, en dát haet òs doon besloète de belangriékste waeke ván de maond jannewarie door te schuuve naor mei.

Weej nuudige alle Veldenaere, wagebouwers, optochdeilnaemers en idderein dae òs ein werm hert toedraagt um same met òs Gekke Maondaag 2022 tot ein groeët sukses te make (wellich zelfs in de korte boks😉).

‘T volledige persberich heej onder te laeze.

PERSBERICH DE WUILUS

De Corona-crisis is nog lang niet overwonnen, jammer genoeg steekt deze momenteel weer flink de kop op. We kennen de regels op dit moment en de verwachting is dat de huidige lockdown verlengd gaat worden. Dit maakt dat de toekomst in de voor ons belangrijkste maand van het jaar zeer onduidelijk is. Op basis van wat de verwachtingen zijn en de informatie die wordt gedeeld, blijft het allemaal met onzekerheid omgeven. En daarin hebben we wederom verstandige keuzes moeten maken.

Wat we kunnen stellen is dat deze crisis ook nu weer zijn schaduw vooruitwerpt op de komende Gekke Maondaag maand januari. Het afgelopen jaar was al een seizoen wat compleet anders werd dan wat we ooit gewend zijn geweest. Maar hoe gaan we daar nu weer mee om?

Op basis van een aantal zaken, zijn er keuzes gemaakt.Met stip op één staat natuurlijk ook nu weer de gezondheid. Belangrijk is dat we deze voor iedereen zover als mogelijk kunnen garanderen en dat de gestelde regels gewaarborgd kunnen blijven. Het virus zal ook in 2022 niet weg zijn. Daarnaast is de overheid in de lead om eventuele versoepelingen vorm te geven. Maar wanneer en op welke wijze? Geven eventuele versoepelingen ons de ruimte een traditionele Gekke Maondaag te organiseren? Zijn Veldenaren bereid om naar onze activiteiten te komen? Durven zij de eventuele drukte op te zoeken?

Dit alles heeft ons laten besluiten dat onze belangrijkste weken in januari in zijn geheel verzet gaan worden. In plaats van 2 januari 2022 ons Gardefestival, zijn we in voorbereiding dit op 6 maart 2022 te organiseren. Hiermee houden we rekening met de huidige samenstelling van de Gardes maar ook met de ingestudeerde dansen die normaliter dit seizoen op de bühne te zien zouden zijn. Vaak starten halverwege maart de Gardes met nieuwe samenstellingen maar ook nieuwe dansen op.

Wat te doen dan met de overige activiteiten die onze Gekke Maondaag maken tot wat het is, een geweldig Veldens feest. Hierin hebben wij het besluit genomen dat ons Prinsenbal wat op 8 januari gepland stond, verzet gaat worden naar 14 mei 2022. Vanaf 14 mei gaan wij dan een regulier programma organiseren wat eigenlijk in januari 2022 georganiseerd zou worden. Dit betekent dus dat Gekke Maondaag 2022 op 30 mei 2022 gehouden zal worden, met optocht en alles wat er bij hoort, op 31 mei zal dan Brokke Dinsdag georganiseerd worden.

De Wuilus heeft gemeend komend jaar onze traditie te behouden. Daarom hebben wij als vereniging deze keuze gemaakt in het belang van deze traditie, onze Gekke Maondaag. Maar zeer zeker ook het belang van Velden om toch eindelijk het vooruitzicht te hebben iets in gezamenlijkheid te mogen vieren en het belang van ons als vereniging zelf. 

Hierbij nodig ik dan ook alle Veldenaren, wagenbouwers , optochtdeelnemers en een ieder die onze Gekke Maondaag een warm hart toedraagt onze keuze te ondersteunen en samen met ons de gekke Maondaag 2022 tot een groot succes te maken.